Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Понеділок, 29.04.2024, 02:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2013 » Березень » 22 » Гриневич вимагає від уряду збільшити зарплати освітян
21:15
Гриневич вимагає від уряду збільшити зарплати освітян
19 бер. 2013
Лілія Гриневич вимагає від Кабінету міністрів виконання обіцянок та негайного прийняття постанови, якою підвищуються заробітні плати працівникам сфери освіти

 

Про це голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич заявила під час погоджувальної ради у парламенті.

Вона наголосила, що Кабінет міністрів з грудня 2012 року зволікає з прийняттям постанови "Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери на 2013 рік".

За її словами, через це з 1січня не підвищено заробітної плати працівникам сфери освіти. "Це безпрецедентний випадок за останні вісім років", - зазначила Гриневич.

Це відбувається попри те, що уряд обіцяв у 2013 році підвищення посадового окладу першого тарифного розряду чотири рази за рік: з 1 січня - 928 грн., з 1 квітня - 942, з 1 жовтня - 967, з 1 грудня - 982.

"Це б скоротило розрив між мінімальною зарплатою та базовим посадовим окладом. Сьогодні вчителі в Україні недоотримують від 300 до 2000 грн на місяць", - наголосила Гриневич.

"На сьогодні заробітна платня освітян фактично заморожена, а це веде до підвищення соціальної напруги і суттєво погіршує соціально-економічне становище працівників галузі", - підкреслила політик.

Вона також повідомила, що враховуючи невідкладність вирішення питання оплати праці освітянам, Комітет з питань науки і освіти 20 березня проводить нараду-семінар про стан нормативно-правового регулювання оплати праці і дотримання законодавчо визначених соціальних гарантій для педагогів.

Як відомо, Профспілка працівників освіти і науки неодноразово зверталася до прем’єра щодо необхідності прийняття урядової постанови, яка має забезпечити щоквартальне підвищення посадових окладів працівників закладів та установ освіти. У профспілці наголошують, що відповідні домовленості було досягнуто між урядом і профспілкою напередодні парламентських виборів 2012 року.

У свою чергу прем’єр Микола Азаров переконаний, що завдяки діям уряду заробітна плата освітян "поступово, але зросла вдвічі за три роки", а купівельна спроможність зарплат "об'єктивно збільшилася".

За матеріалами: Освіта.ua

Переглядів: 530 | Додав: AdminSS | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
гость
02:03
Група: Ті - хто не з нами

Логін:
Пароль:

Copyright MyCorp © 2024
Звір - Білий український каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі каталог сайтів каталог сайтів Каталог україномовних сайтів Каталог Ресурсов Интернет